De 3FM Radio-DJ School

"Je wordt alleen DJ in Hilversum als je de juiste mensen kent."

Dat is één van de verhalen die de ronde doen onder jonge talentvolle radiojocks. En er zijn nog meer misverstanden, misschien herken je er één of meerderen:

  • "Als je solliciteert bij een groot radiostation, kom je op een grote stapel met andere sollicitaties en hoor je er nooit meer wat van."
  • "Als ik een demo stuur, dan krijgt iedereen bij het radiostation het te horen en word ik uitgelachen".
  • "Je krijgt maar één kans om je te bewijzen, dus als mijn demo tegenvalt heb ik mijn toekomst bij dat radiostation verpest."
  • "Ik kom niet uit de randstad, dus maak ik nooit kans op een plek bij een landelijk radiostation."

Bij deze heb je het zwart op wit: bovenstaande beweringen zijn niet waar. Als jouw droom is om 3FM-DJ te worden dan tellen je contacten, woonplaats, geslacht of opleiding niet mee. Er zijn maar twee zaken belangrijk: je hebt talent en doorzettingsvermogen. Alle andere zaken zijn ondergeschikt!

Op deze site lees je alles over de 3FM Radio-DJ School en hoe deze opleiding jou kan helpen met het 'doorbreken in de landelijke radiowereld'.

Het doel van deze persoonlijke praktijkopleiding is namelijk het scouten en opleiden van nieuw DJ-talent. Zodat 3FM opvolgers in huis heeft voor Giel Beelen, Gerard Ekdom, Paul Rabbering, Rob stenders, Coen Swijnenberg, Timur Perlin,  Annemieke Schollaardt of één van de andere succesvolle 3FM- jocks.

Als jij ook zo'n type bent dat regelmatig in gedachte een presentatie doet op 3FM, die droomt van nieuwe muziek laten horen op 3FM en die bereid is om op een relaxte en professionele manier te werken aan de toekomst, dan ben je hier op de juiste plek.
Want hier lees je alles over het opsturen van een demo, de persoonlijke feedback die je krijgt, welke zaken belangrijk zijn bij het maken van radio en alle andere informatie over dé radio-opleiding van Nederland.

Welkom bij de 3FM Radio-DJ School!

Groeten Timo Kamst,
Opleidingscoördinator 3FM Radio-DJ School