Nieuws

 • Eindexamenblog: Tjesca probeert een keuze te maken in vervolgstudie
  8 december 2014
 • Eindexamenblog: een tussenjaar voor Sabine
  8 december 2014

  Sabine Klinkhamer vertelt in haar derde eindexamenblog dat het leven zonder smartphone een positieve uitwerking heeft op het leren.

 • Eindexamenblog: Isa wil reizen
  2 december 2014

  Isa is druk bezig met de toekomst. Wordt het een nieuwe studie of toch een tussenjaar om te reizen?

 • Eindexamenblog: Tjesca heeft een pittig eindexamenjaar
  25 november 2014

  Tjesca van Raalte zit in het examenjaar maar komt erachter dat ook de Havo niet altijd even makkelijk is.

 • Eindexamenblog: tentamenweek zonder WhatsApp is afkicken voor Sabine
  17 november 2014

  Tijdens de toetsweek had Sabine geen Whats App en miste het snelle contact met klasgenoten.

 • Eindexamenblog: Pim heeft het te druk!
  5 november 2014

  Pim heeft het druk. Super druk. En dan moet ze ook nog eens de moeilijkste keuze van haar leven maken. 

 • Eindexamenblog: Isa zoekt vervolgstudie
  30 oktober 2014

  Iedere eindexamenkandidaat kent de vraag: "Welke studie ga je hierna doen?" Isa twijfelt nog een beetje. Weet jij al welke studie het wordt?

 • Eindexamenblog: Sabine doet smartphone weg
  24 oktober 2014

  Speciaal voor de eindexamens doet Sabine haar smartphone weg. Terug naar een oude Nokia, leren zonder input van Instagram, Facebook en Twitter. Hoe gaat dat haar af?

 • 3FM Eindexamen zit er op!
  27 mei 2014

  De allerlaatste examens zijn gemaakt en daarmee zit het er ook op voor 3FM Eindexamen. Dik twee weken hielden we je op de hoogte van het laatste examennieuws, maakten we je blij met 'gratis' punten voor afgekeurde examenvragen en spijkerden docenten tijdens het Twitterspreekuur je kennis over het desbetreffende vak bij. 

 • Minder geklaagd over examens
  27 mei 2014

  Met ruim 108.000 klachten op de teller, hebben de eindexamenleerlingen dit jaar beduidend minder geklaagd dan vorig jaar toen de klachtenteller op zo'n 113.000 stond. 'Maar, toen hadden we het Ibn Ghaldoun-grapje', aldus Annelotte van het Laks, refererend aan de examendiefstal. Verslaggever Marcel Dekker van het Radio 1-programma De Ochtend zocht Annelotte op.

 • Handjeklap voor bepalen van cijfer
  26 mei 2014

  Mocht je nog hopen op een voldoende voor dat lastige examen omdat je zo'n goede band hebt met die docent, dan kunnen we je uit de droom helpen. Jouw examens worden namelijk niet alleen door je eigen docenten nagekeken, maar ook door een tweede corrector. De kans bestaat dat de tweede corrector vindt dat jouw docent het examen veel te soepel heeft nagekeken. Of te streng. Maar hoe bepalen jouw docent en de tweede corrector dan het uiteindelijke cijfer?

 • Tips vwo Muziek Twitterspreekuur met @michelopmaat
  24 mei 2014

  Misschien ben jij wel een van die weinige leerlingen die komende week nog examen heeft?! Bijvoorbeeld voor Muziek! Michel Berendsen hield zondagavond twitterspreekuur voor het examenvak. Zijn tips kun je hier nog eens nalezen.

 • 3FM Eindexamen Update, dag 10
  23 mei 2014

  De allerlaatste 3FM Eindexamen Update van dit jaar! Onno Beukers van NOS op 3 nam samen met Timur de dag (en een aantal examenvragen) door. Heb je de 3FM Eindexamen Update gemist? Hier kan je de uitzending beluisteren. Op de radio is 3FM Eindexamen afgelopen, online gaan we wel t/m dinsdag door!

 • Vraag havo Biologie afgekeurd
  23 mei 2014

  Nog een afgekeurde vraag! Heb jij het havo-examen Biologie gemaakt? Voor vraag 4 (pilot-examen vraag 9) krijg je sowieso 2 punten, welk antwoord je ook hebt ingevuld en zelfs als je helemaal niets hebt opgeschreven. De vraag is afgekeurd omdat de afbeelding bij de vraag gespiegeld op de opgaven stond.

 • Tips ter voorbereiding op 'Dag des Oordeels'
  23 mei 2014

  Waarschijnlijk ben jij helemaal op de hoogte hoe je het best kunt leren, wat je moet doen om te ontspannen en hoe je je zenuwen de baas blijft tijdens een examen. Maar hoe bereid je je nu voor op de examenuitslag? 

 • Overijssel is het muzikaalst
  23 mei 2014

  Miss Montreal. Ilse DeLange, De Kift...allemaal komen ze uit Overijssel. Dat Overijssel van muziek houdt, is ook te zien in het aantal leerlingen dat examen doet in het vak. Waar in de rest van Nederland gemiddeld 1 op de 20 leerlingen muziekexamen doet, is dat in Overijssel 1 op de 10. Waar komt die liefde voor de muziek vandaan? Wij vroegen het voormalig Serious Talent Band The Road Home.

 • 3FM Eindexamen Update, dag 9
  22 mei 2014

  Gratis punten voor vwo'ers met Aardrijkskunde, afgeleid worden door de knappe surveillant en wat is de muzikaalste provincie van Nederland? Je hoorde het allemaal in de 3FM Eindexamen Update vanavond? Heb je de uitzending gemist? Hier kun je hem terugluisteren.

 • Tips Vwo Latijn Twitterspreekuur met @marjolijnsmits
  22 mei 2014

  Vanavond hield Marjolijn Smits (@marjolijnsmits) twitterspreekuur voor vwo Latijn. Al haar tips uit het twitterspreekuur kun je hier nog eens nalezen!

 • Vraag vwo Aardrijkskunde afgekeurd
  22 mei 2014

  Heb jij het vwo-examen Aardrijkskunde gemaakt? Misschien gaan we je dan wel heel blij maken. Vraag 17 uit het examen is namelijk afgekeurd. Dat betekent dat iedereen sowieso 2 punten krijgt, ongeacht of er wel of geen antwoord gegeven is, en ongeacht het gegeven antwoord. De vraag is afgekeurd omdat er wordt verwezen naar bron 2 en die komt niet in het bronnenboekje voor.

 • Top geheim: eindexamens bedenken
  22 mei 2014

  Al bijna twee weken zwoegen de eindexamenleerlingen om binnen de tijd alle opgaven van het examen te beantwoorden. Soms valt het mee, veel vaker valt het tegen. Elk jaar pakken duizenden leerlingen de telefoon om een klacht in te dienen bij het LAKS. Maar wie maken die examens eigenlijk? Amanda Brouwers ging op onderzoek en ontdekte: examen maken en de examenmakers...dat is top secret!